Lexus NX gaat offroad

Alain De Jong

De luxueuze crossover waagt zich nu ook naast de gebaande wegen in een gepaste outfit.

De Lexus NX  is een premium crossover met een hoogwaardige afwerking en een complete uitrusting die in het teken staat van het rijcomfort van de inzittenden. Dit is dus geen ruige offroader om enthousiast over bospaden en weilanden te razen. Daarvoor bestaan er spartaanse werkpaarden als een Land Rover Defender.

Blijkbaar koestert het Japanse merk toch enige ambitie in die richting. Zopas werd immers de Lexus NX Overtrail gelanceerd. Dat is een variant van de crossover die niet alleen uitpakt met een ruigere look, maar ook een aangepaste terreinuitrusting kreeg. Met de Moon Desert koetswerklak lijkt de NX klaar voor een operatie in de woestijn. De 15 millimeter verhoogde vering, de verstevigde achterwielophanging en de 18” offroad-banden kunnen goede diensten bewijzen om vlot over onherbergzaam terrein te geraken.

Op vlak van de aandrijving blijft alles bij het oude. Zo is de Overtrail verkrijgbaar op de vierwielaangedreven versies van de hybride NX 350h en NX 450h+. Die kosten respectievelijk 74.170 en 79.510 euro op de Belgische markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content