Eyecatcher van de dag: Jaguar XE

De Jaguar XE is een sportieve berline die in het felbevochten segment van de luxueuze middenklassers de strijd moet aangaan met de Duitse premiummerken Audi, BMW en Mercedes-Benz.

De Britse constructeur belooft – onder andere door een lichte aluminiumconstructie – een hoog vermogen (163 pk sterke dieselmotor) gecombineerd met een opmerkelijk lage consumptie (3,8 l/100 km) en CO2-uitstoot (99 g/km). Voor de diehards is er ook een versie met een 340 pk sterke V6-motor die in 5,2 seconden optrekt van 0 tot 100 km/u.

Niet alleen qua prestaties maar ook qua afwerking en uitrusting lijkt de XE een aantrekkelijk alternatief voor de Duitsers. Hij beschikt over de allernieuwste rijhulpsystemen en een uitzonderlijk performant infotainmentsysteem. Lees meer details hierover.

Wat het prijskaartje betreft, valt de Jaguar XE zelfs voordeliger uit dan zijn Duitse concurrenten, met een basisversie vanaf circa 36.000 euro. In 2016 volgt nog een sportieve breakversie.

Met een stijging van de verkoop met 6 procent leverde Jaguar in 2014 overigens zijn beste prestatie in bijna tien jaar af. Lees meer. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content