De nieuwe Opel Astra krijgt vijf nieuwe motoren

De nieuwe Opel Astra krijgt vijf nieuwe motoren © belga

De nieuwe Opel Astra viert zijn publieke première op het Internationale Autosalon in Frankfurt van 12 tot 22 september. De vijfdeurs berline (vanaf ? 22.900) en de Sports Tourer (vanaf ? 23.800) zijn nu reeds te bestellen.

Deze nieuwe Astra is volgens Opel de meest efficiënte ooit met een tot 21 procent lagere CO2-uitstoot dan zijn voorganger. Vijf van de zeven aangeboden motorversies blijven zelfs onder de magische CO2-limiet van 100 gram/kilometer (volgens NEDC). Met een volledig nieuwe generatie motoren en transmissies stelt de Opel Astra de norm voor lage emissies, waardoor hij tot de top van de compacte klasse behoort.

De compacte driecilinder benzinemotoren met turbocompressie zijn verkrijgbaar met een cilinderinhoud van 1.2 en 1.4 liter. Met een vermogen van 81 kW (110 pk) tot 107 kW (145 pk) en een maximumkoppel van 195 tot 236 Nm bereiken ze een uitstekende balans tussen prestaties en efficiëntie. De 1.2 is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak, terwijl de Astra 1.4 ook verkrijgbaar is met een traploze automatische transmissie.

Net als zijn concurrent VW Golf, heeft ook de Opel Astra nog steeds recht op een diesel. De 1.5-liter dieselmotoren bieden een vermogen tussen 77 kW (105 pk) en 90 kW (122 pk). De krachtigste versie krijgt een negentrapsautomaat als alternatief voor de handgeschakelde zesversnellingsbak. Uiteraard voldoen alle nieuwe krachtbronnen aan de Euro 6d emissienorm.(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content