Bugatti pronkt met Chiron van 3,1 miljoen euro op autosalon

Bugatti Chiron op het autosalon © Knack.be

Bugatti is nog eens van de partij op het Auto- en Motosalon in Brussels Expo en showt er in paleis 12 zijn nieuwste model Chiron, een van de meest exclusieve wagens van het salon.

De Chiron, officieel onthuld op het autosalon van Genève in 2016, is de opvolger van de Veyron en ontleent zijn naam aan de Monegaskische autoracer Louis Chiron, die in de jaren ’20 en ’30 van vorige eeuw heel wat successen in de grandprixs behaalde met de bolides van het merk.

Bugatti, voor liefhebbers van supersportwagens zowat het summum, noemt zelf de Chiron ‘de krachtigste, snelste en meest exclusieve’ wagen in de geschiedenis van het merk, een dochter van Volkswagen trouwens en daarom in paleis 12.

Bugatti Chiron op het autosalon
Bugatti Chiron op het autosalon© Knack.be

Zijn cijfers zijn inderdaad duizelingwekkend. De bolide maakt gebruik van het W16 motorblok (4-turbocharger 8 liter) van zijn voorganger, dat echter volledig werd herwerkt en nu kan uitpakken met een vermogen van 1.500 pk en een koppel van 1.600 Nm , waarmee in theorie een topsnelheid van 420 km/u mogelijk is.

Optrekken van 0 tot 100 km/u zou niet langer dan 2,4 seconden mogen duren, in amper 6 seconden moet hij al op 200 km/u zitten, beweert Bugatti.

Daartegenover staat een gemiddeld verbruik van 22,5 liter per 100 km, de CO2-uitstoot bedraagt volgens de constructeur 516 g/km.

Bugatti Chiron op het autosalon
Bugatti Chiron op het autosalon© Knack.be
Bugatti Chiron op het autosalon
Bugatti Chiron op het autosalon© Knack.be

Reeds in 2015 kreeg Bugatti al een 100-tal pre-orders binnen. Eind 2016 plande het prestigemerk een productie van 500 exemplaren van de Chiron, of 50 stuks meer dan zijn voorganger. Tegen augustus 2017 was de helft daarvan reeds geleverd. De eerste wagens werden in Amerika aan hun eigenaars overhandigd.

Een van de bekendste eigenaars van een Chiron is de Portugese stervoetballer Cristiano Ronaldo van Real Madrid.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Uiteraard blijft de Chiron een uiterst zeldzame verschijning op de wegen, of u zou in Dubai of Monaco moet verblijven. Het Autosalon van Brussel vormt dus een gedroomde gelegenheid om de Bugatti Chiron eens van heel dichtbij te kunnen bewonderen.

Bijhorend prijskaartje: exact 3.115.145 euro.

Partner Content