Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, KVDA
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio © KVDA

Met de nieuwe, achterwielaangedreven Giulia wil Alfa Romeo terug aanknopen met zijn sportief verleden. Het Italiaanse merk trekt duidelijk alle registers open, want deze topversie beschikt over een 510 pk sterke 2.9 V6 Biturbo en haalt al na 3,9 seconden 100 km/u. Hij doet daarmee beter dan bijvoorbeeld de blitse AMG SL 65 van Mercedes-Benz. De topsnelheid ligt volgens Alfa Romeo op 307 km/u. Later volgen nog tal van andere benzine- en dieselvarianten van deze sportwagen.

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, KVDA
Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio © KVDA

Alfa Romeo geeft op het Autosalon het startschot voor de bestellingen van de Giulia Quadrofoglio, de prijzen beginnen bij 76.000 euro inclusief btw voor de basisversie. Met een reeks opties betaal je al gauw een slordige 90.000 euro. Voor later dit jaar belooft het merk ook 'normale' uitvoeringen met kleinere motoren.

Meer fraais op de stand van Alfa Romeo is de exotische 4C Coupé en Spider en enkele speciale reeksen van de bekende, brave modellen Mito en Giulietta 'Sprint'. (Belga/KVDA)

Met de nieuwe, achterwielaangedreven Giulia wil Alfa Romeo terug aanknopen met zijn sportief verleden. Het Italiaanse merk trekt duidelijk alle registers open, want deze topversie beschikt over een 510 pk sterke 2.9 V6 Biturbo en haalt al na 3,9 seconden 100 km/u. Hij doet daarmee beter dan bijvoorbeeld de blitse AMG SL 65 van Mercedes-Benz. De topsnelheid ligt volgens Alfa Romeo op 307 km/u. Later volgen nog tal van andere benzine- en dieselvarianten van deze sportwagen.Alfa Romeo geeft op het Autosalon het startschot voor de bestellingen van de Giulia Quadrofoglio, de prijzen beginnen bij 76.000 euro inclusief btw voor de basisversie. Met een reeks opties betaal je al gauw een slordige 90.000 euro. Voor later dit jaar belooft het merk ook 'normale' uitvoeringen met kleinere motoren. Meer fraais op de stand van Alfa Romeo is de exotische 4C Coupé en Spider en enkele speciale reeksen van de bekende, brave modellen Mito en Giulietta 'Sprint'. (Belga/KVDA)