Automarkt herleeft

Alain De Jong

Ondanks een dipje in maart presteert de Belgische automarkt goed in 2024. BMW blijft autoritair marktleider.

Sectororganisatie Febiac publiceerde de verkoopcijfers op de Belgische automarkt van de voorbije maand maart en het eerste kwartaal van dit jaar. Die zijn positief. De markt voor nieuwe personenwagens noteert zijn beste eerste kwartaal sinds 2020 en het uitbreken van de COVID-pandemie: 135.140 registraties of 3.656 meer dan in het eerste kwartaal van 2023.

Het rapport meldt wel een lichte terugval in maart 2024 tegenover vorig jaar maar dat is volgens Febiac vooral te wijten aan het kleiner aantal werkdagen tijdens de voorbije maand. Al bij al zorgt dit voor een positieve sfeer in de Belgische autosector die voelt dat de heropleving na de moeilijke periode van de voorbije jaren eindelijk is ingezet.

© GF

Koppositie

Vreugde heerst er zonder twijfel ook bij BMW dat er moeiteloos in slaagt zijn koppositie op de markt voor personenwagens te consolideren. Het Duitse merk leverde in maart 4.439 voertuigen en komt daarmee in het eerste kwartaal aan 14.243 inschrijvingen. Dat betekent een marktaandeel van 10,54 %.

De top vijf voor de eerste drie maanden van 2024 wordt vervolledigd door Volkswagen, Audi, Mercedes en Volvo. In maart moest het Zweeds-Chinese merk wel Tesla voor zich dulden dat via tijdelijke kortingen zijn verkoop stevig kon boosten. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content