Arco: Beweging.net wacht op initiatief regering-Michel

© belga

De christelijke arbeidersbeweging beweging.net wacht op een initiatief van premier Charles Michel (MR) voor ze bekijkt hoeveel ze kan bijdragen aan de vergoeding van de Arco-coöperanten.

Volgens Peter Wouters, de voorzitter van beweging.net, blijft het Arco-dossier een pijnlijke zaak, ‘zowel voor de beweging als voor de 800.000 coöperanten’. Dat zegt Wouters in het Eén-programma ‘De Markt’.

Wouters verklaart dat beweging.net klaar is om mee te zoeken naar een oplossing om de coöperanten van de vroegere financiële poot van de christelijke arbeidersbeweging te vergoeden, maar dat het initiatief daarvoor bij de premier ligt.

“Ik heb in elk geval nog niet met de premier gesproken”, zegt Wouters. “Wij willen graag aan tafel komen vanaf het moment dat het zogenoemde plan B wat meer vorm krijgt. Dan zullen wij aan tafel gaan, mee zoeken naar een oplossing en bijdragen aan een oplossing.”

Hoeveel precies beweging.net wil bijdragen, wil Wouters niet kwijt.

Er wordt rekening gehouden met 30 miljoen euro, een bedrag dat maar een deel uitmaakt van de 600 miljoen euro die nodig is om de coöperanten 40 procent van hun Arco-geld terug te geven.

Partner Content