Antwerpen: stations Astrid en Diamant gesloten tijdens politieactie

© Belga

In Antwerpen zijn de ondergrondse premetrostations Astrid en Diamant donderdagavond gesloten voor een politieactie. “Daarbij werden twee verdachten gearresteerd, die momenteel verhoord worden”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De premetrostations bevinden zich vlakbij het Centraal Station, maar dat is nooit dicht of ontruimd geweest.

De ontmijningsdienst DOVO kwam nog ter plaatse voor een veiligheidscontrole. “Maar de situatie is momenteel onder controle”, aldus woordvoerder Wouter Bruyns. Verdere details over de omstandigheden waarin de arrestaties plaatsvonden, wil de politie niet kwijt.

Later werd toegevoegd dat het resultaat van het onderzoek van de ontmijningsdienst negatief was. “Wellicht kan de veiligheidsperimeter dus weldra worden opgeheven”, aldus Bruyns.

VRT meldde in zijn avondjournaal op basis van de toevallig aanwezige tv-journaliste Caroline Van Den Berghe, dat een van de verdachten een vreemd voorwerp bij zich had, wat leek op een ingetapete drinkbus. Hij sloeg wartaal uit en negeerde verschillende bevelen van de politie, maar kon overmeesterd worden. Ook een tweede verdachte werd gearresteerd.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content