‘Antraxbrief’ op gemeentehuis Sint-Joost-ten-Node bevatte poedersuiker

Emir Kir © BELGA

Het poeder in de brief die vorige vrijdag aankwam op het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node, blijkt poedersuiker en geen antrax te zijn.

Dat laat het Brussels parket weten. Het gemeentehuis van Sint-Joost-ten-Node werd vrijdagvoormiddag geëvacueerd nadat een verdachte brief werd ontvangen die wit poeder bevatte. De antraxprocedure werd meteen ingezet.

Burgemeester en parlementslid Emir Kir (PS) kreeg ook een dreigbrief waarin hem gevraagd wordt ‘België te verlaten om zijn “vriend Hitler Erdogan” te vervoegen’.

Een labotest heeft nu aangetoond dat het witte poeder poedersuiker is. Er is dus geen verder gevaar voor de personen die met het poeder in contact kwamen.

Postbodes

Maandag was er een gelijkaardig voorval in het Oost-Vlaamse Landegem, een deelgemeente van Nevele. Twee postbodes gaven er aan dat ze onwel waren geworden na contact met een poeder uit een envelop in een postbus. Uit het onderzoek van de civiele bescherming bleek dat er in drie verdachte enveloppen suiker zat en een ander ongevaarlijk biologisch product. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content