In Landegem heeft de civiele bescherming maandagnamiddag vastgesteld dat de enveloppen, waardoor twee postbodes maandagmiddag onwel waren geworden, alleen suiker en een ander ongevaarlijk product bevatten. Dat bevestigt burgemeester Johan Cornelis van Nevele.

De brandweer kreeg rond 12.30 uur een melding van een ongeval aan een postbus in de wijk Wildekouter in Landegem, een deelgemeente van Nevele. "De postbode was de bus komen ledigen en een van de brieven scheurde open. Hij kreeg een wit poeder op zich en kreeg snel last van tintelende vingers en hij werd onwel", zegt de burgemeester.

De dienstchef, een vrouw, was ook ter plaatse gekomen en ze kreeg ook last van tintelingen in het aangezicht.

Flauwe grappenmaker

Uit het onderzoek van de civiele bescherming bleek dat er in drie verdachte enveloppen suiker zat en een ander ongevaarlijk biologisch product.

"Het was dus geen gevaarlijk poeder of geen anthrax", zegt burgemeester Cornelis. "Waarschijnlijk het werk van een flauwe grappenmaker die zich niet bewust is van wat dat allemaal veroorzaakt. Het parket neemt het onderzoek nu in handen en zal nagaan of de persoon kan opgespoord worden. Alle genomen maatregelen zullen nu opgeheven worden."

De twee postmedewerkers, van wie de symptomen geweken waren, zullen het ziekenhuis mogen verlaten. De ziekenwagen die hen vervoerd had, moet niet langer in quarantaine.

(Belga/JH)

In Landegem heeft de civiele bescherming maandagnamiddag vastgesteld dat de enveloppen, waardoor twee postbodes maandagmiddag onwel waren geworden, alleen suiker en een ander ongevaarlijk product bevatten. Dat bevestigt burgemeester Johan Cornelis van Nevele.De brandweer kreeg rond 12.30 uur een melding van een ongeval aan een postbus in de wijk Wildekouter in Landegem, een deelgemeente van Nevele. "De postbode was de bus komen ledigen en een van de brieven scheurde open. Hij kreeg een wit poeder op zich en kreeg snel last van tintelende vingers en hij werd onwel", zegt de burgemeester. De dienstchef, een vrouw, was ook ter plaatse gekomen en ze kreeg ook last van tintelingen in het aangezicht. Uit het onderzoek van de civiele bescherming bleek dat er in drie verdachte enveloppen suiker zat en een ander ongevaarlijk biologisch product. "Het was dus geen gevaarlijk poeder of geen anthrax", zegt burgemeester Cornelis. "Waarschijnlijk het werk van een flauwe grappenmaker die zich niet bewust is van wat dat allemaal veroorzaakt. Het parket neemt het onderzoek nu in handen en zal nagaan of de persoon kan opgespoord worden. Alle genomen maatregelen zullen nu opgeheven worden." De twee postmedewerkers, van wie de symptomen geweken waren, zullen het ziekenhuis mogen verlaten. De ziekenwagen die hen vervoerd had, moet niet langer in quarantaine. (Belga/JH)