Winter slaat hard toe in onze buurlanden

28/10/12 om 16:45 - Bijgewerkt om 16:45

In Frankrijk en Polen zijn tienduizenden mensen zonder elektriciteit komen te zitten na de eerst winterprik van het najaar.

Winter slaat hard toe in onze buurlanden

© AFP

In Frankrijk slaat het winterse weer vooral in de Alpen toe. Zowat 50.000 gezinnen zouden daar zonder elektriciteit gevallen zijn.

Op het eiland Porquerolles, voor de Zuid-Franse kust, is een Britse jongen van 12 jaar verdwenen. Hij ging fietsen, maar is mogelijk het slachtoffer geworden van de hevige windvlagen. Ook van een 26-jarige surfer ontbreekt elk spoor. Hij verdween op zee.

Drie vriesdoden in Polen
Door de vriestemperaturen en de hevige sneeuwval zijn in het centrum van Polen, in de streek rond de hoofdstad Warschau, zeventigduizend mensen zonder stroom komen te zitten. Ook het treinverkeer in Polen heeft zwaar onder het winterweer te lijden.

De vrieskou heeft in Polen ook aan drie mensen het leven gekost. De slachtoffers zijn alle drie mannen. Twee van hen werden door passanten levenloos op straat aangetroffen in Lublin, in het zuidoosten van Polen, en bleken geïntoxiceerd met alcohol. Ook de derde dode was een dakloze. Hij stierf in het zuidelijke stadje Nysa.

Behalve in Frankrijk en Polen slaat het winterweer ook in Duitsland en Nederland toe. Bij onze noorderburen daalde het kwik in Twente afgelopen nacht tot 10,2 graden onder nul. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners