Wens leukemiepatiëntje wordt waar: 'Batkid' klist boeven in San Francisco

16/11/13 om 05:02 - Bijgewerkt om 05:02

De stad San Francisco werd vrijdag meermaals gered door de Batkid, een vijfjarig ex-leukemiepatiëntje dat in vol superheldenornaat de dag van zijn leven mocht beleven.

Wens leukemiepatiëntje wordt waar: 'Batkid' klist boeven in San Francisco

De 'Batkid' in actie in San Francisco. © REUTERS

Miles Scott, zo heet de Batkid, dacht nochtans dat hij samen met zijn ouders gewoon maar een cool Batmankostuum zou gaan oppikken in de stad. Hij had zijn plunje echter nog niet in handen, of de oproepen begonnen al binnen te komen.

Hij moest een jongedame gaan redden die aan een bom was vastgebonden, de slechterik The Riddler tegenhouden die een bank aan het overvallen was en de mascotte van het honkbalteam Francisco Giants uit de klauwen redden van een andere slechterik, The Penguin.

Batmobiel met kinderstoel

Miles Scott is vijf. Toen hij 20 maanden was, kreeg hij leukemie. Pasgeleden werd duidelijk dat hij daarvan hersteld was.

Zijn onwaarschijnlijke dag was het werk van de 'Make-A-Wish'-Foundation, een Amerikaanse stichting die de wensen van zieke kinderen doet uitkomen. Aan alles was gedacht. De Batkid bewoog zich van de ene afspraak naar de andere in een Batmobiel met politie-escorte én kinderstoeltje.

Felicitaties van Obama

Eén en ander ging meteen viraal. Bij iedere halte op zijn parcours werd de Batkid opgewacht door honderden supporters. Die deden verslag van zijn heldendaden op Twitter, Instagram en ander sociale media.

De krant The San Francisco Chronicle bracht een extra editie uit die helemaal aan de exploten van de jonge superheld gewijd was. 'Batkid redt stad', blokletterde die. Onder de artikels stonden ronkende namen als Lois Lane en Clark Kent.

Achteraf kreeg Miles de sleutels van de stad San Francisco gepresenteerd. Zelfs president Obama feliciteerde de Batkid op Twitter met zijn heldendaden.

Onze partners