Twee doden bij zware explosie in New York

12/03/14 om 15:08 - Bijgewerkt om 18:34

In New York is een gebouw ingestort na een zware explosie.

Twee doden bij zware explosie in New York

Zware explosie in New York © Twitter

De instorting van twee gebouwen in de New Yorkse wijk East Harlem heeft aan twee vrouwen het leven gekost. Er vielen ook achttien gewonden, zo heeft burgemeester Bill de Blasio meegedeeld. De oorzaak van de ontploffing blijkt een gaslek te zijn, aldus nog de burgemeester van New York.

De ontploffing deed zich rond 9.30 uur (lokale tijd) voor ter hoogte van 116th Street en Park Avenue. De politie in New York zegt dat er door die explosie twee gebouwen zijn ingestort.

Bill de Blasio deelde daarnaast mee dat er nog altijd meerdere mensen vermist zijn. "Dit is een vreselijke tragedie. Er waren geen tijdige aanwezigen om mensen te kunnen redden", verklaarde hij. "Het is vanzelfsprekend dat alles in het werk wordt gesteld om iedere vermiste persoon terug te vinden", aldus de Blasio. Hoeveel mensen er precies vermist zijn, werd niet meegedeeld.

De burgemeester bevestigde voorts dat de ontploffing door een gaslek veroorzaakt werd. Elizabeth Matthews, een woordvoerster van de gasmaatschappij Con Edison, had eerder al aan de krant The New York Times laten weten dat er om 9.13 uur een melding over een gasgeur in Park Avenue was binnengekomen. Er werden onmiddellijk twee werknemers ter plaatse gestuurd, maar toen die aankwamen had de explosie al plaatsgevonden, zegt de woordvoerster.

De explosie veroorzaakte een brand en boven het gebouw hangt een enorme rookpluim. In de omgeving van het gebouw werd het metroverkeer onderbroken.

(Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners