Syrisch leger neemt controle over Aleppo

Het oude stadsdeel van Aleppo © REUTERS

De Syrische regeringstroepen hebben na een maandenlange strijd de volledige controle over de grootstad Aleppo in handen. Dat zei de Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin dinsdag in New York. De gevechten in het oosten van Aleppo zijn beëindigd.

De overwinning van het Syrische regeringsleger op de rebellen wordt overschaduwd door berichten waarin de regeringstroepen beschuldigd worden vandaag tientallen burgers gedood te hebben. Syrische regeringstroepen trekken van huis tot huis in het oostelijke deel van Aleppo en vermoorden iedereen die zich binnen bevindt, ook vrouwen en kinderen, zo meldde de VN.

De volkerenorganisatie zegt betrouwbaar bewijs te hebben dat in vier verschillende stadsdelen minstens 82 burgers – ‘en wellicht veel meer’ – ter plaatse werden doodgeschoten, onder hen 11 vrouwen en 13 kinderen.

Nog voor het einde van de gevechten waren Rusland en Turkije er al in geslaagd het leger en de rebellen tot een akkoord te doen komen: burgers en rebellen zullen normaal gezien ongehinderd de stad kunnen verlaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content