Russen beginnen vakantiereizen naar de Krim te boeken

25/03/14 om 11:54 - Bijgewerkt om 11:54

Russische touroperators beginnen Russische toeristen over de vloer te krijgen die op vakantie willen gaan naar de Krim sinds het schiereiland door Moskou is geannexeerd.

Russen beginnen vakantiereizen naar de Krim te boeken

Kasteel 'Het Zwaluwnest' net buiten Yalta kijkt uit over de Zwarte Zee. © Reuters

Russische touroperators beginnen Russische toeristen over de vloer te krijgen die op vakantie willen gaan naar de Krim sinds het schiereiland door Moskou is geannexeerd, zo heeft de vereniging van Russische reisorganisatoren gezegd.

Tot nu toe kregen de touroperatoren tien reislustigen naar de Krim per dag over de vloer. De reisorganisaties beklemtonen de noodzaak aan gesubididieerd luchttransport naar de Krim om er meer toeristen naartoe te brengen. Er zou minimaal een regelmatige luchtverbinding uit vijftien tot twintig Russische steden moeten zijn.

Volgens de organisatie trok de voorbije jaren bijna de helft van de Russische toeristen naar de Krim per trein of met de auto. Maar rond deze manier van reizen hangen momenteel vraagtekens want het is onduidelijk welke maatregelen Oekraïne zal introduceren voor het overschrijden van de grens. Luidens de Russische Federale Dienst voor Toerisme Rostoerism hebben vorig jaar minstens zes miljoen toeristen de Krim bezocht. Een derde daarvan waren Russen.

(Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners