Poetin heeft uitgebreid onderonsje met Fidel castro

12/07/14 om 05:33 - Bijgewerkt om 05:33

Vladimir Poetin heeft een "lang en erg interessant" gesprek gehad met de voormalige Cubaanse leider Fidel Castro. DE Russiche presindet is op zoek naar Latijns-Amerikaanse steun voor zijn beleid in Oekraïne.

Poetin heeft uitgebreid onderonsje met Fidel castro

Vladimir Poetin (L) bezoekt de Cubaanse ex-president Fidel Castro thuis in Havana. © REUTERS

"Ja, we hebben een lange en erg interessante conversatie gehad", zei Poetin tegen Russische journalisten. Volgens de president kwamen onder meer "internationale kwesties en bilaterale problemen" aan bod.

Aan Cubaanse kant viel te horen dat "het gesprek ging over onderwerpen uit de internationale actualiteit, de staat van de wereldwijde economie en de ontwikkeling van relaties tussen Cuba en Rusland."

Schulden kwijtgescholden

Het gesprek tussen Poetin en de door gezondheidsproblemen geteisterde Castro zou een uur geduurd hebben. Ook de deviezenmarkt en de landbouwontwikkelingen kwamen volgens Poetin nog aan bod.

Om gezondheidsredenen gaf de intussen 87-jarige Castro de macht in 2006 door aan zijn broer Raul. Af en toe ontvangt hij nog buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders, maar publieke optredens zijn steeds schaarser.

Vorige week heeft het Russische parlement nog 26 miljard euro Cubaanse schulden kwijtgescholden, een bedrag dat nog dateerde uit het Sovjet-tijdperk. (Belga/TV)

Onze partners