PIP-oprichter ook in nieuw implantatenbedrijf actief

30/12/11 om 18:54 - Bijgewerkt om 18:54

De oprichter van Poly Implant Prothese (PIP), de producent van de defecte borstimplantaten, is actief in een nieuw implantatenbedrijf.

PIP-oprichter ook in nieuw implantatenbedrijf actief

© Reuters

De oprichter van Poly Implant Prothese (PIP), de producent van de defecte borstimplantaten, is actief in een nieuw implantatenbedrijf dat in juni op naam van zijn kinderen in het zuiden van Frankrijk opgericht werd.

Uit documenten bij de handelsrechtbank van Toulon blijkt dat de kinderen van Jean-Claude Mas, de 27-jarige Nicolas Lucciardi en de 24-jarige Peggy Lucciardi, in juni het bedrijf France Implant Technologie (FIT) opgericht hebben. Dat is een onderneming "die medisch-chirurgisch en tandheelkundig materiaal produceert". De naam van de oprichter van PIP staat nu in het organigram van de

onderneming als "technisch-commerciële consultant", schrijft de

krant Nice-Matin.

Volgens die krant produceert FIT borstimplantaten die voor de Europese, Zuid-Amerikaanse en Chinese markten bestemd zijn. In maart vorig jaar haalden de Franse gezondheidsautoriteiten de

PIP-implantaten van de markt. PIP wordt ervan verdacht om een minderwaardige gel gebruikt te hebben in de implantaten. De gel is tien keer goedkoper dan de normale gel, maar kan het implantaat doen scheuren.

Nog geen oorzakelijk verband

De Franse gezondheidsautoriteiten maakten bekend dat in Frankrijk twintig gevallen van kanker werden vastgesteld bij vrouwen die de implantaten hebben. Er zou evenwel nog geen oorzakelijk verband tussen de implantaten en kanker vaststaan. De regering gaf wel 30.000 Franse vrouwen het advies om "uit voorzorg" de implantaten te laten verwijderen.

Ook het parket van het Italiaanse Turijn opende een onderzoek naar de PIP-oprichter wegens "commerciële fraude" en "de verkoop van producten met een gevaar voor de gezondheid". In Brazilië werd intussen het gebruik van de borstimplantaten definitief verboden. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners