Onkruidverdelgers mogelijk verantwoordelijk voor mysterieuze dodelijke ziekte in Nigeria

19/04/15 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:30

Een door de autoriteiten omschreven 'mysterieuze' ziekte heeft in Nigeria al aan 17 mensen het leven gekost. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zijn onkruidverdelgers verantwoordelijk.

Onkruidverdelgers mogelijk verantwoordelijk voor mysterieuze dodelijke ziekte in Nigeria

Ziekenhuis in Abuja, Nigeria © Reuters

Een "mysterieuze" ziekte heeft in het zuidwesten van Nigeria aan 17 mensen het leven gekost. Ze overleden op heel korte tijd, aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. De symptomen zijn hoofdpijn, bewustzijns- en gewichtsverlies en gezichtsproblemen. De dood volgde binnen de 24 uur.

Er wordt in de eerste plaats aan onkruidverdelgers gedacht als verklaring voor het overlijden van deze mensen, meldt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Geen sporen van ebola

'De huidige hypothese is dat herbiciden aan de basis liggen', zegt een woordvoerder van de organisatie op Twitter. Hij verduidelijkte niet hoe de onkruidverdelgers de slachtoffers zouden kunnen hebben vergiftigd. Tests in een laboratorium in Nigeria hebben tot nu toe geen sporen van bacteriële of virale infecties, zoals ebola of gele koorts, aangetoond.

De door de Nigeriaanse autoriteiten als "mysterieus" gekwalificeerde ziekte dook in het begin van de week voor het eerst op in de stad Ode-Irele. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners