Oekraïense rebellen vernederen gevangenen: Vrouw vastgebonden aan paal en uitgejouwd

26/08/14 om 16:40 - Bijgewerkt om 17:01

Terwijl de Russische president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense collega Petro Poresjenko onderhandelen in Minsk, blijven de rebellen in Donetsk hun gevangenen publiekelijk vernederen.

Oekraïense rebellen vernederen gevangenen: Vrouw vastgebonden aan paal en uitgejouwd

Oekraïense gevangen © Reuters

In de Oost-Oekraïense stad Donetsk hebben separatisten een Oekraïense gevangene zwaar vernederend. De vrouw werd gehuld in een Oekraïense vlag aan een paal vastgebonden en uitgejouwd, getuigen twee journalisten van The New York Times.

Als een object werd de gevangene 'tentoongesteld' en kreeg ze een bordje om haar nek met de woorden: 'Zij doodt onze kinderen.' Op de website van de Amerikaanse krant beschrijven de journalisten hoe voorbijgangers lelijke woorden schreeuwden in de richting van de vrouw en er niet voor terugschrokken om te spuwen in haar gezicht. Om de vernedering compleet te maken hielden rebellen halt om selfies te maken met het slachtoffer. Zo poseerde een soldaat trots met zijn kalasjnikov en bootste hij voor de camera een executie na.

Het is niet de eerste maal dat gevangenen publiek vernederd worden. Afgelopen weekend paradeerden rebellen in het oosten van Oekraïne trots met vijftig regeringssoldaten. Inwoners van de stad bekogelden de vastgebonden mannen met eieren en plastic flessen.

Intussen bevinden de Russische president Vladimir Poetin en de Oekraïense president Petro Porosjenko zich in de Wit-Russische hoofdstad Minsk voor crisisgesprekken.

Lees meer over:

Onze partners