Nederlandse ex-minister Els Borst lag twee dagen dood in haar garage

11/03/14 om 22:43 - Bijgewerkt om 22:43

Ex-politica Els Borst is kort nadat zij was thuisgekomen van het D66-congres op 8 februari in haar garage aangevallen en enkele uren later overleden. Toen ze na wee dagen gevonden, had ze haar zwarte winterjas nog aan.

Nederlandse ex-minister Els Borst lag twee dagen dood in haar garage

Els Borst © AFP

Dat heeft een woordvoerder van het rechercheteam dinsdagavond gezegd in het Nederlandse televisieprogramma 'Opsporing Verzocht'.

Verwarde man

Volgens de recherche heeft Borst twee dagen dood in haar garage gelegen voor ze werd gevonden. De politie is op zoek naar een verwarde, oudere man, die in de anderhalve week voor de dood van Borst enkele keren bij de oud-minister van staat aan de deur is geweest.

Hij zou onder meer het adres van oud-premier Wim Kok aan haar hebben gevraagd. Informatie die Borst niet zei te hebben. Een keer zou de man om 7 uur 's ochtends hebben aangebeld. Borst informeerde vrienden en familie over de vreemde man.

Rode hoofddoek

De recherche is ook op zoek naar een vrouw in een rode jas met een rode hoofddoek die mogelijk door de Ruysdaellaan liep op het moment dat Borst na het congres thuiskwam.

Dinsdag werd bekendgemaakt dat duikers van de Koninklijke Marine in een plas in de buurt van het huis van Borst op zoek zijn gegaan naar 'iets van metaal'. Wat er precies met Borst is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk. (Elsevier/Servaas Van der Laan/TV)

Lees meer over:

Onze partners