Modderstroom Afghanistan: Zeker 350 doden, vrees voor 2.100

02/05/14 om 19:40 - Bijgewerkt om 19:40

De modderstroom die een dorp in het noordoosten van Afghanistan heeft weggeveegd, heeft al zeker aan 350 mensen het leven gekost. Gevreesd wordt voor een dodentol van 2.100.

Modderstroom Afghanistan: Zeker 350 doden, vrees voor 2.100

Modderstroom in Afghanistan. © AP

De modderstroom die een dorp in het noordoosten van Afghanistan heeft weggeveegd, heeft al zeker aan 350 mensen het leven gekost, schrijft de VBBC. Mogelijk loopt het dodentol op tot 2.100. Dat heeft Naveed Ferotan, een woordvoerder van de gouverneur van de provincie Badakshan, meegedeeld.

Als gevolg van de modderstroom die het dorp Ab-e-Barik in Badakshan overspoelde, werden al ongeveer 150 lichamen geborgen. Maar gevreesd wordt dat de ongeveer tweeduizend vermisten ook allemaal zijn omgekomen, zo zegt de woordvoerder.

Ook volgens de VN zijn er al 'minstens 350 doden'. Meer dan 300 huizen in het dorp werden weggespoeld door de modderstroom die een ontstond als gevolg van de hevige regenval. Vorige week hadden overstromingen door de lenteregens reeds een honderdtal doden geëist in vier noordelijke Afghaanse provincies. Meer dan zevenduizend mensen moesten hun huis ontvluchten.

(Belga/SD)

Lees meer over:

Onze partners