Minstens 40 doden bij aanslagen in Pakistan

02/07/10 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

In Lahore bliezen twee zelfmoordterroristen zich donderdagavond op nabij een soefi-heiligdom. Meer dan 40 mensen kwamen om het leven, 147 anderen liggen nog in het ziekenhuis, onder wie 24 in levensgevaar.

Minstens 40 doden bij aanslagen in Pakistan

© Reuters

Lahore ligt in het oosten van Pakistan, en is met meer dan tien miljoen inwoners de tweede stad van het land.

De aanslagen vonden plaats in een regionaal islamitisch heiligdom aan de rand van de stad. Wekelijks trekken duizenden pelgrims naar het relikwie om er te bidden. In het heiligdom liggen de stoffelijke resten van de heilige Abul Hassan Ali Hajvery.

Twee zelfmoordterroristen zouden zich opgeblazen hebben met een korte tussentijd. De eerste in de gebedsplaats zelf, de tweede in de wasplaats. De aanslagen zijn tot nu toe nog niet opgeëist. Mogelijk is dit het werk van de taliban.

De regering heeft de beveiliging van soefi-heiligdommen in het land verzwaard, omdat die eerder al het doelwit waren van aanslagen.

Het zijn niet de eerste aanslagen in Lahore dit jaar. In mei kwamen al 80 mensen om het leven na een aanslag op een moskee, terwijl in maart 13 doden vielen bij een aanslag op het hoofdkwartier van een antiterrorisme-eenheid.

Lees meer over:

Onze partners