Crash Indonesië: 'Geen overlevenden'

30/06/15 om 14:37 - Bijgewerkt om 14:38

Bij de crash van een legervliegtuig in Indonesië zouden minstens 116 mensen om het leven zijn gekomen. Niemand van de inzittenden overleefde de crash en ook op de grond vielen slachtoffers.

Crash Indonesië: 'Geen overlevenden'

© Reuters

Bij de crash van een legervliegtuig in de Indonesische provincie Noord-Sumatra zijn mogelijk 116 mensen om het leven gekomen. De Hercules C-130 stortte vlak na het opstijgen neer in een woonwijk in de stad Medan.

Volgens de chef van de Indonesische luchtmacht heeft niemand van de 113 inzittenden de crash overleefd. Er vielen daarnaast ook zeker drie doden in de woonwijk.

Familie

Aan boord waren 101 passagiers en 12 bemanningsleden. "Er zijn geen overlevenden, ik kom net terug van de site", zo zei Agus Supriatna, chef van de Indonesische luchtmacht. "Op dit ogenblik zijn 49 lichamen geborgen."

De meeste passagiers waren vrouwen en familieleden van militairen, zo liet een woordvoerder van het leger weten. Er zou ook een kind onder de slachtoffers zijn.

Het toestel stortte neer in een pas opgetrokken woonwijk. Verschillende gebouwen raakten beschadigd.

Balans kan oplopen

Volgens de lokale politie en hulpdiensten vielen op de grond drie slachtoffers, maar die balans kan nog zwaarder worden. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners