Copiloot bezocht als tiener regelmatig het gebied van de crash

28/03/15 om 12:22 - Bijgewerkt om 12:22

De 27-jarige copiloot was een lid van de vliegclub in zijn thuisstad Montabaur en kwam als tiener regelmatig met zijn ouders naar het gebied waar de crash plaatsvond.

Copiloot bezocht als tiener regelmatig het gebied van de crash

© Reuters

De copiloot die vermoedelijk doelbewust de Airbus A320 van Germanwings liet neerstorten in de Franse Alpen, heeft regelmatig het gebied van de crash bezocht als tiener. Dat zei een lid van een vliegclub aan de Franse zender iTele.

De 27-jarige copiloot was een lid van de vliegclub in zijn thuisstad Montabaur en kwam als tiener regelmatig met zijn ouders naar het gebied van Sisteron, op ongeveer 50 kilometer van de site van de crash in Frankrijk. Daar oefende hij met de vliegclub in het zweefvliegen, aldus lid Francis Kefer.

"Er is een cultuur van zweefvliegen in Duitsland. Het is het land met de meeste zweefvliegers", aldus Kefers. "Tussen 1996 en 2006 besliste de club van Montabaur om hier te komen."

De Duitse federale luchtvaartautoriteit controleerde intussen het personeelsdossier van de copiloot. "We hebben de bevindingen mondeling overgebracht aan het openbaar ministerie", zei Holger Kasperski van de 'Luftfahrt-Bundesamt'. "Meer is daarover momenteel niet te vertellen", om het onderzoek niet in gevaar te brengen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners