Conflict in Gaza is bloedigste sinds 2009

19/07/14 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Bij Israëlische aanvallen op de Gazastrook zijn vanochtend minstens 11 Palestijnen omgekomen. In totaal kwamen daarmee al 307 Palestijnen om het leven sinds de start van het Israëlische offensief in Gaza op 8 juli, zo melden de hulpdiensten.

Conflict in Gaza is bloedigste sinds 2009

© Belga Image

Een eerste luchtaanval op Khan Younis, in het zuiden van Gaza, kostte het leven aan zeven mensen, onder wie een vrouw. Drie slachtoffers behoorden tot dezelfde familie. Twee andere personen kwamen kort daarna om bij twee verschillende luchtaanvallen op Beit Hanoun in het noorden en Dayr al-Balah, en nog eens twee slachtoffers kwamen om bij raids op Khan Younis. Er zouden ook zo'n 2.250 gewonden zijn gevallen.

Volgens het Palestijnse centrum voor mensenrechten, dat in Gaza gevestigd is, zijn meer dan 80 procent van de slachtoffers van het offensief burgers.

Aan Israëlische zijde zouden een burger en een soldaat zijn omgekomen. Het Israëlische leger meldde voorts dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een soldaat zwaargewond raakte tijdens een operatie in het noorden van de Gazastrook, nabij Beit Lahia.

Het gaat om de bloedigste conflict in Gaza sinds 2009. Dat kostte aan circa 1.300 mensen het leven. (Belga/AFP/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners