Brits regeringslid struikelt over beleid Gazaconflict, neemt ontslag

05/08/14 om 11:39 - Bijgewerkt om 11:41

Het Britse regeringslid Baroness Sayeeda Warsi heeft ontslag genomen uit onvrede met het beleid van het land omtrent de Gazacrisis. Dat heeft Warsi bekendgemaakt via Twitter.

Brits regeringslid struikelt over beleid Gazaconflict, neemt ontslag

© Reuters

Baroness Sayeeda Warsi was de eerste moslima ooit in een Britse regering. Nu heeft ze ontslag genomen uit haar functie, omdat ze het niet eens is met het beleid dat de Britse regering voert omtrent het conflict in Gaza. De politica meldde dat op het sociale netwerk Twitter.

'Met diepe spijt heb ik de eerste minister deze morgen aangeschreven en mijn ontslag ingediend. Ik kan het regeringsbeleid over #Gaza niet langer steunen', tweette Warsi.

Sinds de start van het nieuwe offensief van Israël op de Gazastrook heeft Londen benadrukt dat Israël het recht heeft om zich te verdedigen, zolang de reactie maar 'proportioneel' is.

De gewezen medevoorzitter van de Conservatieve Partij maakte sinds 2012 deel uit van de regering-Cameron. Ze was er 'senior Minister of State at the Foreign and Commonwealth Office', een functie die te vergelijken is met die van een staatssecretaris in België. Ze was er verantwoordelijk voor de gebieden Afghanistan, Pakistan, Bangladesh en Cenraal-Azië. Ook mensenrechten, de VN, internationale organisaties en het Internationaal Strafhof behoorden volgens de website van de Britse regering tot haar bevoegdheden. Van 2010 tot 2012 was Warsi ook al minister zonder portefeuille in het kabinet van Cameron. (Belga/WB)

Onze partners