Boze Moslimbroeders steken universiteit Cairo in brand

28/12/13 om 14:19 - Bijgewerkt om 14:25

Aanhangers van de Moslimbroederschap hebben in de Egyptische hoofdstad Cairo brand gesticht in twee gebouwen van de Al-Azharuniversiteit. Een student kwam om het leven.

Boze Moslimbroeders steken universiteit Cairo in brand

© AFP

Dat melden de Egyptische staatsmedia.

Betogende aanhangers van de Moslimbroederschap, voornamelijk studenten, raakten slaags met de politie aan de universiteit. Een 19-jarige student werd dodelijk geraakt door een kogel toen de politie de campus binnendrong.

Eerder raakte bekend dat een groep studenten een examen had onderbroken aan de handelsfaculteit en vuur had gesticht in het gebouw. Daarop kwamen de ordediensten tussenbeide. De agenten gebruikten traangas om de massa uiteen te drijven. De vlammen vernielden twee verdiepingen, alvorens ze door de brandweer konden worden gedoofd.

Volgens een politieverantwoordelijke werden 60 studenten opgepakt.

Vrijdag nog kwamen bij protesten in heel Egypte volgens een nieuwe balans vijf mensen om en werden minstens 265 anderen opgepakt.

Boos

De leden van de Moslimbroederschap en aanhangers van de in juli afgezette president Mohamed Morsi protesteren tegen de beslissing dat de Moslimbroederschap officieel een 'terroristische groepering' is. Leiders van de Moslimbroederschap riskeren voortaan de doodstraf en betogende leden en sympathisanten kunnen tot vijf jaar cel krijgen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners