Benigno Aquino legt eed af als Filipijns president

30/06/10 om 12:50 - Bijgewerkt om 12:50

Woensdag heeft Benigno Aquino de eed afgelegd als de 15de president van de Filipijnen. Aquino, zoon van voormalig president Corazon Aquino, won de verkiezingen in mei op overtuigende wijze met de belofte de corruptie en de armoede in het land aan te pakken.

Benigno Aquino legt eed af als Filipijns president

© Reuters

Benigno Aquino is de zoon van voormalig president Corazon Aquino, die van 1986 tot 1992 aan de macht was en vorig jaar overleed aan kanker. Benigno's vader was oppositieleider ten tijde van president Marcos en werd in 1983 vermoord.

Aquino beloofde tijdens de verkiezingen in mei al de corruptie en de armoede in het land aan te pakken. Hij verwoordde zijn aanstelling als "een droom die realiteit wordt", waarmee hij verwees naar zijn voorganger, die op het einde zeer onpopulair was. Gloria Arroyo was negen jaar aan de macht en zou zich meermaals schuldig gemaakt hebben aan machtsmisbruik en fraude bij verkiezingen.

De Filipijnen hebben al jaren met armoede, corruptie en gewapende conflicten te kampen. Maar liefst een derde van de bevolking moet zien rond te komen met een loon van minder dan 1 dollar per dag.

Lees meer over:

Onze partners