Barack Obama optimistisch over herverkiezing als president

© EPA

“In zekere zin ben ik nu optimistischer dan toen ik de eerste keer kandidaat was”, verklaarde Obama, die in november voor zijn herverkiezing als president van de Verenigde Staten gaat.

Terwijl de Republikeinen in Iowa zijn tegenkandidaat kiezen, heeft president Barack Obama tijdens een teleconferentie met Democraten in dezelfde staat zich vertrouwensvol getoond.

“In 2012 zal het erom gaan de Amerikanen de weg te tonen die we hebben afgelegd”, stelde Obama. De Republikeinse kandidaten voor het Witte Huis beschuldigen hem ervan te zijn mislukt, vooral op economisch vlak. Obama weerlegde dat en voegde eraan toe dat de Democratische kiezers in Iowa, die zich vier jaar geleden achter hem schaarden, “het verschil hebben gemaakt”.

De president lijstte beloftes op die hij maakte op de avond van zijn overwinning vier jaar geleden in Iowa en die volgens hem zijn nagekomen. Hij had het over het einde van de oorlog in Irak, de hervorming van de ziekteverzekering en het terugschroeven van de afhankelijkheid van de VS van ingevoerde brandstoffen.

Op de vraag van een militante die wilde weten wat zijn antwoord is op de beschuldiging dat hij niet genoeg heeft gedaan, repliceerde Obama dat “we veel hebben gedaan, en we hebben nog veel andere zaken te doen”. “Dat is waarom we vier extra jaren nodig hebben”, sprak de president. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content