Aanslag in Istanbul verijdeld

01/01/15 om 16:54 - Bijgewerkt om 16:54

In Istanbul heeft een man een aanslag proberen te plegen op het bekende Dolmabahce-paleis. De president Recep Tayyip Erdogan heeft er een kantoor en de plaats trekt veel toeristen aan.

Aanslag in Istanbul verijdeld

Het Dolmabahce-paleis in Istanbul. © Reuters

Een aanslag met granaten op bewakers van het bekende Dolmabahce-paleis in het Besiktas-district van Istanbul is volgens Turkse media en een politiewoordvoerder verijdeld. Binnen de muren van het paleis houdt ook de Turkse president Recep Tayyip Erdogan kantoor.

Een niet-geïdentificeerde man gooide twee granaten in de richting van de bewakerspost voor het paleis, maar de explosieven ontploften niet. Dat heeft het nieuwsagentschap DHA gemeld en het is bevestigd door Selami Altinok, politiecommissaris in Istanbul.

De bewakers hebben de man meteen na de aanslag gearresteerd. Volgens de tv-zender CNN Turk had de man ook een automatisch wapen en explosieven bij zich. Experts van de ontmijningsdienst kwamen ter plaatse voor onderzoek.

In het paleis heeft de Turkse president een kantoor. Verschillende zones rond het gebouw zijn afgesloten. Het paleis was de zetel van de macht ten tijde van de Ottomaanse sultans. Het is ook een van de meest toeristische plaatsen van Istanbul. (Belga/WB)

Onze partners