Aanhangers Assad bestormen Amerikaanse ambassade

11/07/11 om 15:55 - Bijgewerkt om 15:55

Diplomaten laten weten dat aanhangers van de Syrische president Basha Al-Assad de Amerikaanse ambassade in Damascus aangevallen hebben.

Aanhangers Assad bestormen Amerikaanse ambassade

© Reuters

'Het ambassadepersoneel raakte niet gewond. De Syrische regering kwam traag in actie en het duurde een tijdje eer er bijkomende veiligheidsmaatregelen getroffen werden', luidde het.

Eerder hadden veiligheidsagenten van de Franse ambassade al in de lucht gevuurd om een menige Assadgetrouwen weg te jagen, dat schrijft de BBC op haar website.

De protesten barstten uit nadat de Amerikaanse en Franse ambassadeurs vorige week vrijdag Hama bezochten, een stad in het centrum van het land. Op dat ogenblik was daar een grote anti-regeringsdemonstratie aan de gang.

Conferentie voor dialoog

De onlusten vallen samen met een door de overheid georganiseerde conferentie, waarop de dialoog moet worden aangegaan tussen overheid en protestanten. Assad hoopt met de gesprekken over mogelijke politieke hervormingen een einde te maken aan de nu al vier maanden durende opstanden. Veel van de oppositieleiders echter, boycotten die conferentie. (SD)

Onze partners