87 lichamen gevonden in Nigerese woestijn

31/10/13 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

In de woestijn van Niger zijn 87 lichamen gevonden. De slachtoffers, die op weg waren naar Algerije, kwamen om het leven door uitdroging.

87 lichamen gevonden in Nigerese woestijn

Sahara in Niger © Reuters

In de woestijn van Niger zijn al 87 levenloze lichamen aangetroffen van migranten. De slachtoffers, voornamelijk vrouwen en kinderen, werden gevonden op een tiental kilometer van de grens met Algerije.

Het merendeel van de slachtoffers kwam om het leven door uitdroging. Sommige lichamen werden aangevreten door jakhalzen en andere dieren.

Migratieroute

Het waren reizigers die de lichamen opmerkten, meldde de burgemeester van de stad Arlit in het noorden van Niger. De lichamen moeten er al sinds midden oktober liggen. "Het was erg confronterend, er lagen kinderen tussen. Sommige lichamen waren bovendien al ontbonden", zegt een van de reizigers, Alhacen, aan de Britse omroep BBC.

De migranten waren op weg naar Algerije om daar werk te vinden. Het is onduidelijk of het om Nigerezen gaat. Niger ligt namelijk op een van de belangrijkste migratieroutes tussen Sub-sahara-Afrika en Europa.

Een van de twee wagens waarmee de groep onderweg was, viel in panne in de woestijn. Daardoor besloten de inzittenden om te voet verder te gaan. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners