49 doden bij zelfmoordaanslag Jemen

01/01/15 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Bij een zelfmoordaanslag in Jemen zijn 49 doden gevallen en 70 mensen gewond geraakt. De aanslag was gericht tegen een cultuurcentrum waar sjiitische Houthi-rebellen bijeenkwamen.

49 doden bij zelfmoordaanslag Jemen

© Reuters

Bij de zelfmoordaanslag in de Jemenitische stad Ibb vielen 49 doden en raakten 70 mensen gewond. Die nieuwe balans werd bevestigd door verschillende ziekenhuisbronnen. Het doelwit van de aanslag was een cultuurcentrum waar sjiitische Houthi-rebellen bijeenkwamen om de verjaardag van de profeet Mohammed te vieren.

Al-Qaida

De aanslag werd gepleegd door een zelfmoordterrorist die zich als vrouw had verkleed en zijn bommengordel opblies. De Houthi-rebellen zijn afkomstig uit het bergachtige noorden van het land. Ze leveren geregeld slag met hun soennitische rivalen die door het leger gesteund worden. De rebellen zijn de afgelopen maanden over het land uitgezwermd, sinds ze de controle over het grootste deel van hoofdstad Sanaa overnamen. Hun uitbreiding zette kwaad bloed bij soennitische stammen en maakte hen het doelwit van aanslagen door militanten van terreurnetwerk al-Qaida. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners