VIDEO: Vliegtuig verliest stuk vleugel in volle vlucht

15/05/14 om 23:42 - Bijgewerkt om 23:42

Passagiers van een CityJet-vlucht van Londen naar Firenze schrokken zich een aap: na een luide knal bleek hun toestel plots een stuk vleugel kwijt te zijn.

VIDEO: Vliegtuig verliest stuk vleugel in volle vlucht

Schrikken: een stuk vleugel bengelt losjes aan een vliegtuig van CityJet. © Telegraph.co.uk

Toen de ongeveer zestig passagiers uit de raampjes keken, zagen zij hoe een groot onderdeel van de linkervleugel er los bijhing.

Klap

De klap deed mensen opspringen, vertelt een journalist van de Britse krant The Telegraph, die ook in het toestel zat. Cole Moreton doet uit de doeken dat de passagiers zich afvroegen of de piloot wist wat er aan de hand was. De Avro RJ85 vloog direct terug naar Londen en wist veilig te landen.

Iedereen was opgelucht toen het vliegtuig weer aan de grond stond, zegt de journalist. Maar op dat moment beseften de inzittenden ook de ernst van de situatie. Hulpdiensten snelden toe en overal waren zwaailichten te zien.

Reparaties

Momenteel wordt het toestel nader onderzocht. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zei 'hoopvol te zijn' dat het vliegtuig later vandaag een nieuwe vluchtpoging onderneemt naar Florence - als de reparaties ten minste succesvol verlopen. (Elsevier/Tom Reijner/TV)

Lees meer over:

Onze partners