Noord-Korea twittert en heeft YouTube-kanaal

17/08/10 om 13:52 - Bijgewerkt om 13:52

Het communistische regime wendt zich nu ook tot Twitter en YouTube om propaganda te voeren tegen Zuid-Korea en de VS.

Noord-Korea twittert en heeft YouTube-kanaal

© Reuters

Noord-Korea wendt zich nu ook tot Twitter en YouTube om propaganda te voeren tegen Zuid-Korea en de Verenigde Staten. Beide websites zijn wel verboden voor de meeste inwoners.

De Noord-Koreaanse regeringswebsite Uriminzokkiri.com kondigde vorige week aan dat het land een Twitter-account en een YouTube-kanaal heeft, meldt The Associated Press.

Sinds juli zijn op YouTube al meer dan 80 video's geplaatst onder de gebruikersnaam 'uriminzokkiri'. De Twitter-account 'uriminzok', Koreaans voor 'ons land', werd vorige week donderdag gelanceerd en wordt intussen door meer dan 3.000 mensen gevolgd.

Propaganda

In de video's wordt propaganda gevoerd tegen Seoul en Washington. "Wie ervan geniet om het vuur van oorlog te ontsteken, zal in datzelfde vuur branden," luidt het.

In een andere clip wordt de Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken een pro-Amerikaanse lakei genoemd "die zijn geld moet verdienen door de vloeren van het Pentagon te dweilen".

De tweets van 'uriminzok' linken onder meer naar berichten op Uriminzokkiri.com waarin Zuid-Korea en de VS gewaarschuwd worden voor "genadeloze vergelding", en de regering van de Zuid-Koreaanse president Lee Myung-bak een "prostituee van de VS" wordt genoemd.

Lees meer over:

Onze partners