Google voert lijst beste bedrijven aan

20/01/12 om 09:49 - Bijgewerkt om 09:49

Google is het beste bedrijf om voor te werken. Dat blijkt uit een onderzoek van CNN die de beste 100 bedrijven op een rijtje zette.

Google voert lijst beste bedrijven aan

© Reuters

Vorig jaar ging het Google voor de wind. Alles ging in stijgende lijn: de lonen, het aantal werknemers, de winst, de betaalde kliks en dus ook het aantal gelukkige werknemers. De succesformule? Werknemers hebben een interessante missie, leuke werkcultuur en een van de grootste troeven: ongeziene luxe. In het kantoor in New York hebben de Googlers een bowling- en petanquebaan, cafés en bovendien is er ook de mogelijkheid om je wenkbrauwen te laten epileren.

Ook Mercedes-Benz haalde de lijst omdat het bedrijf zeer vrijgevig was voor de 125e verjaardag van Karl Benz' uitvinding van de auto. Het uitdelen van bonussen leverde hen de 12e plaats op.

Op de 40e plaats komen we Adobe tegen, de maker van Photoshop, Reader en de Acrobatsoftware. Hoewel het dit jaar 300 patenten vergaarde, laat het toch 750 werknemer gaan, zo'n 7% van het personeel. Ook andere technologiebedrijven sieren de lijst. Microsoft haalde de 76e plaats van het klassement, maar concurrent Apple was nergens te bespeuren. Chipmaker Intel doet het aanzienlijk beter op de 46e plaats.

Ondanks de crisis doet ook de internationale verzekeringsmakelaar Allianz Life Insurance het goed als nummer 51. Ook koffiemaker Starbucks blijkt met zijn 73e plaats een zeer gewenste werkgever. Mensen blijven vasthouden aan hun ochtendkoffie en dat klinkt als muziek in de oren van de Amerikaanse koffieketen. (MVB)

Lees meer over:

Onze partners