De vroege vogel op twitter: Lisbeth Imbo

06/04/11 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:12

Tweet is het Engelse woord voor een 'tsjilp' van een vogel. En als er iemand is die met zonsopgang samen met de vogels tsjilpt, dan is het Lisbeth Imbo. Ze presenteert De Ochtend op Radio 1, en tegelijkertijd tweet ze er vrolijk op los.

De vroege vogel op twitter: Lisbeth Imbo

Bekend op Twitter (deel 3) Ze hebben niet meer dan 140 tekens nodig om zich uit te drukken. De ene brengt nieuws heet van de naald, de andere deelt gedachten die de moeite van het denken waard zijn. Nog een andere vertelt banale dingen over zichzelf of nog banalere dingen over anderen. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze worden gevolgd. In een nieuwe reeks stelt Knack.be iedere dag een bekende Twitteraar voor. Vandaag Lisbeth Imbo. Morgen Herman Van Rompuy.

Naam: Lisbeth Imbo
Twitternaam: @lisimbo
Twittert sinds: 11 mei 2010
Aantal volgers: 3487
Volgt zelf: 419
Tweet: de tweets van Lisbeth Imbo zijn beschermd en mogen dus niet gepubliceerd worden.

Lisbeth Imbo: "Inderdaad, niet zomaar iedereen kan mij volgen. Mensen van wie ik weet dat ze mijn tweets willen gebruiken, voor publicatie bijvoorbeeld, weiger ik. Als mensen vragen of ze me mogen volgen, stuur ik hen soms een berichtje: ja dat mag, maar je mag mijn tweets niet gebruiken. Sites die me willen volgen sta ik meestal ook niet toe, want je weet eigenlijk niet wie daar achter zit.

Het handigste aan een beschermd twitter-account is het feit dat je mensen meteen kan blokkeren als ze je tweets gebruiken voor dingen die je niet aanstaan. Ik kijk ook altijd naar het aantal tweets dat mensen schrijven. Je hebt bijvoorbeeld woordvoerders die alleen op Twitter zitten om ons te volgen, ook hen sta ik soms niet toe. Voyeurs vind ik flauw. Als je dan toch op Twitter zit, gebruik het dan ook om te tweeten."

Waarom twittert u? Lisbeth Imbo: "Ik ben met Twitter begonnen een maand voor de verkiezingen, eigenlijk onder druk van mijn collega Gilles De Coster. Hij had op Twitter gezegd dat hij mij ging overtuigen om ook een account aan te maken en zo geschiedde. Vlak nadat ik een Twitter had, heeft Vincent Van Quickenborne op zijn Twitter gezet: 'Welkom op Twitter, @LISIMBO'. Vlak daarna is het aantal mensen dat mij wilde volgen spectaculair gestegen. Ik dacht eigenlijk dat zoiets heel traag zou gaan, volgers verzamelen. Maar mede door de tweet van Van Quickenborne ging dat allemaal heel erg snel."

"Vooraf dacht ik dat het ongelooflijk moeilijk zou zijn om interessante mensen te vinden op Twitter. Dat je alle namen moest intikken, en dan heb je nog kans dat hun twitternaam niet echt lijkt op hun echte naam en dat je ze dus niet eens vindt. Eigenlijk gaat dat echt vlot. Zodra je een paar interessante mensen gevonden hebt, gaat de rest eigenlijk vanzelf."

Wie volgt u zelf?
Lisbeth Imbo: "Vooral politici, journalisten en opiniemakers. En mijn persoonlijke vrienden natuurlijk! Martin Buxant (@le_bux op twitter) is heel erg interessant. Hij is een reporter van La Libre Belgique en schrijft heel erg interessante dingen over wat er in Franstalig België leeft. Ook Carl Devos (@devoscarl) vind ik heel erg boeiend. Als je in de wetstraat geïnteresseerd bent is ook Steven Samyn (@samynwetstraat) handig om te volgen. En natuurlijk Chris Van den Abeele (@abeelec)!'

Krijgt u veel respons op Twitter?
Lisbeth Imbo: "Samen met mijn collega Jonas Muylaert (@jonasmuylaert) probeer ik echt heel erg consequent te tweeten tijdens De Ochtend. En ik merk wel dat daar heel erg veel respons op komt. Of er dankzij die tweets meer mensen naar De Ochtend luisteren weet ik niet, maar ik denk wel dat mensen actiever gaan luisteren. Ik krijg vaak de vraag: om hoe laat is dat, want dat wil ik zeker horen. Die mensen zouden tegen dat uur misschien al uit hun auto zijn gestapt of zo, maar luisteren nu toch nog met volle aandacht naar De Ochtend. Ik denk wel dat ons getweet een boost geeft aan het programma." (NC) Volg Lisbeth Imbo op Twitter

Volg Knack op Twitter
Lees meer over:

Onze partners