Collect&Go

23/11/11 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:49

U stelt een boodschappenlijstje samen uit de producten die u in de app vindt, stuurt dat door naar Colruyt, en u kunt alles 's anderendaags ophalen in een winkelpunt in uw buurt.

Warenhuisgroep Colruyt verkocht meer dan tien jaar geleden al winkelwaren via het internet en stortte zich als een van de eerste e-commercemerken op de smartphone. Met succes, want vier weken na de lancering van de Collect&Go-app, afgelopen zomer, was die al 30.000 keer geïnstalleerd.

Het principe is volledig hetzelfde als bij de internetsite: u stelt een boodschappenlijstje samen uit de producten die u in de app vindt, stuurt dat door naar Colruyt, en u kunt alles 's anderendaags ophalen in een (vanzelfsprekend op voorhand gekozen) winkelpunt in uw buurt. De app werkt met een knoppenstructuur, waarmee u onder meer het assortiment, uw virtuele winkelwagentje, opgeslagen lijstjes en een overzicht van kortingen en rode prijzen vindt.

Bijzonder mooi: u kunt met de camera in uw smartphone de streepjescode van producten in uw koelkast of voorraadkast scannen, zodat u ze automatisch in een van uw boodschappenlijsten of in uw winkelkarretje kunt hijsen.

Veel shoppen met weinig moeite, al betaalt u wel een meerprijs van bijna 5 euro bij afhaling. 'Wat meteen opvalt aan deze app is het gebruiksgemak', zegt Brice Le Blévennec. "Héél eenvoudig vormgegeven, maar alles is er. Net als Colruyt zelf.'

Collect&Go

Platform: iOS, Android Prijs: gratis

Lees meer over:

Onze partners