Winkels en scholen blijven dicht door luipaard-alarm in Indiase stad

24/02/14 om 09:59 - Bijgewerkt om 09:59

In het noorden van India is een luipaard neergestreken in de stad Meerut. Het dier verwondde al verschillende personen en veroorzaakt grote paniek.

Winkels en scholen blijven dicht door luipaard-alarm in Indiase stad

Luipaard © Reuters

In de Indiase stad Meerput zijn verschillende scholen, administratieve diensten en winkels gesloten vanwege een 'luipaard-alarm'. Een luipaard betrad eerder een winkel en een ziekenhuis, waar het verschillende personen verwondde.

"Het dier werd voor het eerst gespot in een grootwarenhuis", zegt Sanjiv Kumar van het departement Bos en Natuur aan de Indiase krant The Indian Express. "Een persoon die de winkel wilde binnengaan, werd besprongen door de grote kat en liep daarbij verschillende verwondingen op."

Ontbossing

Later werd de luipaard gespot in een ziekenhuis, waar het zich een tijdje verschanste in een kamer, nadat het verschillende personen had aangevallen. Ook hier wist het dier te ontkomen. "Om risico's te vermijden, raden wij winkels en scholen aan tijdelijk te sluiten tot de luipaard gevangen is", meldde een officiële instantie van de stad.

Door de ontbossing rond Indiase steden verlaten wilde dieren steeds vaker hun natuurlijke habitat. Het is niet de eerste keer dat een Indiaanse stad wordt opgeschrikt door een luipaard. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners