Paasvakantie begint wisselvallig, maar aangenaam lenteweer komt terug

03/04/14 om 07:41 - Bijgewerkt om 07:41

Heel wat Belgen zoeken in de paasvakantie de zon in het buitenland op, maar ook wie in eigen land blijft, mag zich aan aangenaam lenteweer verwachten. Het wordt wel iets koeler dan de zomerse temperaturen die we de afgelopen dagen gewoon zijn.

Paasvakantie begint wisselvallig, maar aangenaam lenteweer komt terug

© Belga

De rest van deze week nog genieten we van aangenaam lenteweer met afwisselend zon en sluierwolken en maximumtemperaturen tot 23 graden in het binnenland. Donderdagnamiddag of -avond is er kans op een bui. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten.

Paasvakantie

De eerste week van de paasvakantie begint wisselvallig, met redelijk veel bewolking en een grotere kans op buien. De middagtemperatuur schommelt vrijdag nog rond de 21 graden, daarna daalt het kwik tot een graad of 18.

'Komend weekend wordt het even wat minder,' zegt weerman Frank Duboccage aan Knack.be. 'Zaterdag zal nog meevallen, dan halen we nog 18 graden, zondag stijgt de kans op regen.'

Droger en zonniger

Vanaf de tweede helft van volgende week komen we volgens Dubbocage waarschijnlijk onder invloed van een hogedrukgebied. Goed nieuws want dat betekent droger weer en meer zon.

Duboccage: 'Het wordt wel iets koeler, met maximumtemperaturen van 14 tot 15 graden. Dat is zeker niet slecht, het is nog altijd maar begin april. Temperaturen tot 23 graden, zoals we nu meemaken, zitten er niet meteen aan te komen.'

De tweede week van de paasvakantie kan nog alle richtingen uit, besluit Duboccage.

Onze partners