Winkelcentrum in Toulouse pakt uit met 'crèche voor echtgenoten'

06/01/12 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:44

Mannen en vrouwen verzoenen tijdens de periode van de solden. Het lijkt geen evidente opdracht, maar een groot winkelcentrum in de buitenwijken van het Franse Toulouse doet toch een verdienstelijke poging.

Winkelcentrum in Toulouse pakt uit met 'crèche voor echtgenoten'

© Thinkstock

Het shoppingcenter pakt tijdens de eerste vier dagen van de koopjes bij onze zuiderburen uit met een 'crèche voor mannen'. De echtgenoten zouden er in drie ontspanningsruimtes uitgebreid aan hun trekken moeten komen, terwijl vrouwlief minutieus de rekken uitpluist.

Sporten of een massage?

Labège 2 telt liefst 120 winkels. Een shoppingparadijs voor dames, een plek die veel heren liever mijden, zeker als het soldenperiode is en zij door hun wederhelft meestal gedegradeerd worden tot persoonlijke ezel. Het winkelcentrum in Toulouse heeft nu toch een lokkertje: terwijl de vrouwen driftig van het ene pashok naar het andere hollen, mogen de mannen zich ontspannen.

Dat kan in een ruimte met sportieve tips of adviezen om iets te doen aan de overtollige kilo's. In de "zen"-ruimte staan massages op het programma, en natuurlijk is ook gedacht aan de liefhebbers van videospelletjes. Die kunnen op groot scherm gespeeld worden.

Hostessen

Niet onbelangrijk detail: in elk van de ruimtes staat een hostess-animatrice ter beschikking van de heren. Hopelijk zien de vrouwen daardoor hun man niet in al te relaxte sferen terug. De directie van Labège 2 zegt met haar initiatief geen seksistische bedoelingen te hebben. "Dit evenement wil gewoon ludiek en praktisch zijn. Een poging om iedereen aangename momenten te bezorgen tijdens de solden", luidt het. (Belga/RDM)

Onze partners