Weesgegroet, Maria... met helm

09/12/13 om 20:33 - Bijgewerkt om 20:37

Maria, de moeder van Jezus is verplicht om een helm te dragen als ze op haar ezel wil rijden. Althans in Groot-Brittannië.

Weesgegroet, Maria... met helm

© Reuters

De organisatoren van het kerstspel "De geboorte van Jezus" in Neath, een dorp in het westen van Wales, moeten hun script ietwat aanpassen. De eigenaar van de ezel, die in het kerstspel meespeelt, wil dat het meisje die Maria vertolkt een helm draagt tijdens de voorstelling. Dat meldt de Britse krant The Telegraph op zijn website.

"Ze hebben ons gevraagd dat het meisje die het paard of de ezel zal berijden een helm kan dragen om veiligheidsredenen", zegt Mark Barrett, verantwoordelijke van de plaatselijke kerk van Neath. Daar zal op 14 december de geboorte van Jezus worden nagespeeld door 25 kinderen ten voordele van de slachtoffers van tyfoon Haiyan in de Filipijnen.

We moeten er rekening mee houden dat Maria zich op de openbare weg zal begeven en ook al gaat zo'n ezel niet snel, toch willen we de wet niet overtreden", zei Barrett nog.

Het was de eigenaar van de ezel die hierop wees want "een ezel is toch wel hoog voor een kind zodat het beter is dat men het zekere voor het onzekere neemt", aldus de eigenaar. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners