Paus Franciscus vloekt in de kerk, letterlijk... (video)

04/03/14 om 11:41 - Bijgewerkt om 11:41

Paus Franciscus heeft tijdens zijn wekelijkse zegening onbedoeld het Italiaanse woord 'cazzo' gebruikt, wat niet de meest heilige betekenis heeft.

Paus Franciscus vloekt in de kerk, letterlijk... (video)

Paus Franciscus © AFP

'Cazzo' is het Italiaanse woord voor het mannelijke geslachtsdeel, maar het wordt door de Italiaan in de straat ook te pas en te onpas gebruikt in de betekenis van 'shit'. En nu ook door de van oorsprong Spaanstalige paus Franciscus.

De paus deed zijn verspreking tijdens zijn wekelijkse zegening op het St-Pietesplein in Rome toen hij struikelde over het Italiaanse woord 'caso', wat 'voorbeeld' betekent. In plaats van 'caso' sprak de 77-jarige paus over 'cazzo'.

Oekraïne

Hoewel de katholieke kerkvader bekend staat om zijn gewoon taalgebruik, kwam de taalfout toch op een ongelukkig moment. Franciscus deed immers net een oproep tot de internationale gemeenschap om een vreedzame oplossing te vinden voor de crisis in Oekraïne.

De lapsus linguae ging al snel viraal via sociale netwerksites, maar de onfortuinlijk paus kon op heel wat sympathie rekenen en kreeg uiteindelijk vergiffenis. (TE)

Lees meer over:

Onze partners