Delhaize stelt senioren gerust: 'Iedereen op elk moment welkom'

12/09/12 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:12

Delhaize zegt dat een satirisch webartikel zijn imago heeft beschadigd.

Supermarkt Delhaize krijgt dagelijks verschillende ongeruste klanten aan de lijn. Aanleiding is een bericht van 22 augustus op de satirische blog TV Olen, waarin aangekondigd wordt dat mensen die ouder zijn dan 60 jaar, niet langer welkom zijn in de Delhaizewinkels vanaf 16 uur. Het bericht werd doorgestuurd via e-mail en sociale media en kreeg een eigen leven.

Geloofwaardig

Via zijn woordvoerder Roel Dekelver wil Delhaize nu benadrukken dat het om een grap gaat. "Doordat de link tussen het artikel en de bron weg was, ging de geloofwaardigheid van het bericht omhoog", legt Dekelver uit in een persbericht. "We ontvangen dagelijks minstens twintig e-mails en een tiental telefoontjes van ongeruste of misnoegde klanten. Daarnaast wordt het personeel in de winkels geregeld aangesproken."

"De merknaam Delhaize en de naam van de woordvoerder werden onrechtmatig gebruikt", luidt het. De supermarkt betreurt dat het bericht een impact heeft op zijn imago en wil nogmaals duidelijk maken dat "iedereen op elk moment van de dag tijdens de openingsuren welkom is in onze winkels en dat zonder uitzondering".

Aangepast

TV Olen heeft op expliciete vraag van Delhaize de boodschap aangepast. Onder de tekst staat nu "dit bericht is verzonnen", en de naam van de supermarkt is veranderd in "een willekeurige supermarkt". (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners