Adolf Hitler tussen rozen en liefdesgedichten in Duitsland

11/04/14 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:41

Een Duitse meubelketen roept koffiekopjes met de beeltenis van Adolf Hitler terug. Het gaat om een fout bij de Chinese leverancier.

Adolf Hitler tussen rozen en liefdesgedichten in Duitsland

© /

De kopjes tonen een romantisch bloemmotief omringd door handgeschreven Engelstalige liefdesverzen. In de achtergrond is echter een minder liefelijk beeld te zien: een wazige foto van een zwart-witpostzegel met het profiel van de Duitse nazileider Adolf Hitler en een swastikastempel.

De meubelketen Zurbrüggen bestelde 5.000 koppen en verkocht er minstens 175 exemplaren van voor de fout werd opgemerkt door de krant de Neue Westfälische in Noordrijn-Westfalen.

De Duitse keten heeft zich intussen geëxcuseerd en zegt dat de 'vreselijke fout' veroorzaakt werd door een 'stomme keten van onfortuinlijke omstandigheden', te beginnen bij een Chinese ontwerper die waarschijnlijk niet goed weet wie Adolf Hitler is tot 'het niet opmerken bij het uitpakken'.

De eigenaar van de winkel zegt aan de krant dat elke klant die 1,99 euro voor de drinkbeker betaalde, zal gecompenseerd worden met een geschenkbon van 20 euro.

Lees meer over:

Onze partners