Tweet over Franse 'premiere dame' kost journalist zijn job

10/05/12 om 14:14 - Bijgewerkt om 14:14

Een journalist van de Franse radiozender RTL is ontslagen na een beledigende tweet over de partner van de nieuw verkozen Franse president François Hollande.

De 65-jarige Pierre Salviac twitterde woensdag het volgende commentaar: 'Beste vrouwelijke collega's, kies je bedpartners zorgvuldig en je wordt misschien de 'premiere dame' van Frankrijk.'

Seksisme

Salviac, de rugbysepcialist van RTL, verwees daarmee naar politiek journaliste Valérie Trierweiler, die als partner van Hollande op het punt staat om de first lady van Frankrijk te worden.

De tweet veroorzaakte een golf van reacties op het internet waarbij heel wat twitteraars Salviac van seksisme beschuldigden.

Verontschuldigingen

De directie van RTL noemde de uitspraken totaal onaanvaardbaar en enkel in zijn naam. De losse samenwerking met Pierre Salviac, een man die meer 10.000 volgers telt en erg actief is op twitter, werd meteen stopgezet ondanks het feit dat de journalist publiekelijk zijn verontschuldigingen had aangeboden.

Het is niet de eerste keer dat Salviac voor ophef zorgt op Twitter. In januari twitterde hij beledigende commentaar over homoseksuelen. '63 procent van de bevolking is voorstander van het homohuwelijk. Het land wordt er niet beter op.' (TE)

Onze partners