Natascha Kampusch onthult horror van haar opsluiting

06/09/10 om 11:38 - Bijgewerkt om 11:38

Het Oostenrijkse meisje dat acht jaar opgesloten zat, heeft haar autobiografie geschreven.

Natascha Kampusch onthult horror van haar opsluiting

© Epa

Natascha Kampusch, die acht jaar lang gevangen zat nadat ze op 10-jarige leeftijd werd ontvoerd, heeft voor het eerst schokkende details onthuld over haar jarenlange opsluiting.

Uit uitreksels uit haar autobiografie, '3096 dagen', die de Britse krant Daily Mail maandag publiceerde, blijkt dat Kampusch in een "hermetisch afgesloten" kelder werd opgesloten en tot 200 keer per week "bont en blauw" werd geslagen.

Het meisje moest een nieuwe naam voor zichzelf kiezen en haar haren afscheren. Ze werd ook jarenlang fysiek en mentaal misbruikt. Zo werd ze uitgehongerd en gedwongen om halfnaakt huishoudelijke taken uit te voeren en moest ze vastgeketend aan haar ontvoerder bij hem in bed slapen.

Priklopil vertelde Kampusch dat haar ouders geweigerd hadden om losgeld te betalen en dat ze haar niet terug wilden. Tegen dat Kampusch de leeftijd van 16 jaar had bereikt, had ze al verschillende zelfmoordpogingen achter de rug.

Kampusch, die nu een talkshow presenteert op de Oostenrijkse televisie, werd in 1998 door Wolfgang Priklopil ontvoerd op weg naar school. Pas in augustus 2006 slaagde ze erin te ontsnappen door haar ontvoerder af te leiden met het lawaai van een stofzuiger terwijl hij aan het telefoneren was. Op die dag pleegde de 44-jarige Priklopil zelfmoord door zich onder een trein te gooien.

Lees meer over:

Onze partners