Lady Gaga meest invloedrijke artiest (Forbes)

18/05/11 om 19:26 - Bijgewerkt om 19:26

Lady Gaga is met een inkomen van 63 miljoen euro en een niet te evenaren aanwezigheid op Twitter en Facebook de meest invloedrijke artiest ter wereld, volgens het zakenblad Forbes.

Lady Gaga meest invloedrijke artiest (Forbes)

© EPA

De 100 machtigste mensen in de entertainment industrie verdienden vorig jaar samen omgerekend meer dan 3 miljard euro. Het Amerikaanse zakenblad Forbes publiceert naar jaarlijkse gewoonte een hitlijst die voor het eerst wordt aangevoerd door Lady Gaga. Oprah Winfrey, winnares van vorig jaar, moet zich tevreden stellen met de tweede plaats.

Forbes zet Lady Gaga op de eerste plaats omwille van volgende cijfers:

63 miljoen euro inkomsten in 2010
32 miljoen fans op Facebook
10 miljoen volgers op Twitter
1 miljoen downloads in 5 dagen van haar single Born This Way

Oprah Winfrey haalt dan maar de tweede plaats op de power list, ze verdiende wel 203 miljoen euro. Dat is weliswaar 17,5 miljoen minder dan het jaar daarvoor, maar nog altijd 140 miljoen meer dan Lady Gaga.

De top 5 van machtigste sterren wordt volgemaakt door Justin Bieber, die op zijn zeventiende al 50 miljoen euro verdiende, U2 en Elton John.

Internet
De Forbes top 100 van machtigste of meest invloedrijke mensen in de entertainment industrie telt filmsterren, muzikanten, sportmensen en televisiepersoonlijkheden. De lijst houdt rekening met het jaarlijkse inkomen en aanwezigheid (visibiliteit) in de media. Zowel nummer 1 as nummer 3 danken hun ranking aan hun alomtegenwoordigheid op het internet, het medium dat de meeste mensen bereikt. (EE)

Bekijk hier een fotoslider met de volledige top 100 van de machtigste sterren volgens Forbes.

Lees meer over:

Onze partners