Japan tovert controversiële procureur Krim om tot bloedmooie manga

21/03/14 om 12:18 - Bijgewerkt om 15:09

Japan is het land van manga en anime: de strips en tekenfilms waarin de fascinatie voor westerse kenmerken, zoals grote klare ogen, centraal staat. Nu is het land ook in de ban van de nieuwe procureur-generaal op de Krim. Natalia Poklonskaya wordt er in de bekende tekenkunst vereeuwigd.

Japan tovert controversiële procureur Krim om tot bloedmooie manga

Natalia Poklonskaya als manga. © Itachi-Kanade

Het Japanse volk houdt de gebeurtenissen op de Krim - het Oekraïense schiereiland dat onlangs besloot door Rusland geannexeerd te willen worden - blijkbaar nauwlettend in de gaten. Toch zijn het niet het dramatische resultaat van het referendum of de mogelijke sancties die de Japanners zo fascineren, maar de looks van de op 11 maart aangestelde procureur-generaal Natalia Poklonskaya.

Videoclips van een persconferentie met de vrouw werden massaal verspreid op Japanse platforms, schrijft de website Rocketnews24. De populairste video is die waarin Poklonskaya naar de vraag van een journalist luistert. De clip die op een Japans YouTubekanaal gepubliceerd werd, kreeg ondertussen al bijna 300.000 hits.

Voor haar aanstelling op de Krim, werkte Poklonskaya als advocate in het Oekraïense bureau van de procureur-generaal in de hoofdstad Kiev en in de stad Simferopol op de Krim. Dat schrijft de BBC.

Poklonskaya uitte kritiek op de protestacties van de oppositie in Oekraïne en veroordeelde de regeringswissel in Kiev tot een coup die tegen de grondwet indruiste. De Oekraïense overheid heeft een misdaadzaak tegen haar aangespannen en haar titel van justitieraadgeefster afgenomen.

Onze partners