Interview Pol Van Den Driessche: "Dit is de nieuwe inquisitie"

20/04/12 om 12:09 - Bijgewerkt om 12:09

"Ik dien klacht in tegen Humo wegens laster en eerroof. Mij een Vlaamse DSK noemen is erover!", klinkt het bij Pol Van Den Driessche in een interview met Krant van West-Vlaanderen.

Interview Pol Van Den Driessche: "Dit is de nieuwe inquisitie"

Deze week liet Humo een aantal vrouwen getuigen over de losse pollekes van de Bruggeling die in de loop der jaren weinig vrouwen met rust zouden gelaten hebben. In Krant van West-Vlaanderen reageert Pol Van Den Driessche zelf.

"Pols eens bij bekende vrouwen als Cilou Annys of Mercedes Van Volcem"

Van Den Driessche stelt zich onder meer vragen bij de werkwijze van Humo. "Al wie een goed woord voor mij over had, werd geschrapt in deze reportage. Een onderzoeksjournalist moet, net als een onderzoeksrechter objectief tewerk gaan en zowel getuigen à charge als à décharge horen en aan bod laten komen. Doe zelf eens een rondvraag in Brugge ! Pols eens bij bekende vrouwen als Cilou Annys of Mercedes Van Volcem en vraag hen of ik hen ook lastig gevallen heb. ! Door zo'n praktijken als Humo nu toepast, zou ik in de 17de eeuw al zonder vorm van proces op de brandstapel beland zijn. Dit is de nieuwe Inquisitie."

(SVK)

Uitgebreid interview in Krant van West-Vlaanderen

Onze partners